Området

Naturen er i fokus på Kirsebærgården, både på grunden med de mange små naturrum og mulighed for gåture og i hele området omkring Hov Vig og Nakke. Her er smukt, fredeligt og med masser af dyre- og fugleliv omkring.

Naturen er i fokus

Naturen omkring Kirsebærgården inviterer til at blive nydt på flere forskellige måder.

Du kan gå tur på vores 9 tdr. land store grund langs fredede hegn og stengærder med udsigt over fjorden på den ene side og markerne på den anden. Du kan nyde de små naturrum i vores kombinerede sanse- og skovhave og se det hele vokse til. Kirsebærgårdens gæstehave overfor morgenmadsterrasse, bliver lige så stille skabt ud fra vores gæsters gode forslag, der står bænke flere steder – lige til at slå sig ned i.

Hvis du har lyst til at pusle/arbejde i haven, så sig endelig til.

Skov- og sansehaven

Et af de mange små naturrum, der findes på Kirsebærgården, er skovhaven. Her kan du sidde i fred og ro og se det hele vokse frem. En del af året går der ællinger, som elsker at få besøg.

Skovhaven dyrkes som permakulturhave, dvs. at vi forsøger at skabe en naturlig bæredygtig cyklus i haven så den hviler i sig selv. Planterne dyrkes i tre højder – træer, buske og bunddække – alt er enten spiseligt eller består af afgrøder der gøder naturligt ved hjælp af kvælstoffikserende planter – og ved hjælp af de fritgående ænder.

Skovhaven tilplantes gradvist med spiselige afgrøder, som efterhånden vil kræve mindre pasning. I den kommende tid er det især bunddækket, som skal opbygges af spiselige, flerårige planter.

Vandreture i området

Oplev det fredede Hov Vig fuglereservat og den smukke natur i Slettermosen ved Kirsebærgården.

Odsherred byder på et væld af muligheder for gå-, løbe- og cykelture i naturen.  Slettermosen og Hov Vig omkring Kirsebærgården er godt udgangspunkt.

Naturstyrelsens gule vandrerute løber langs Kirsebærgården. Se Naturstyrelsens folder for Hov Vig. I fællesrummet kan du få flere vandretursfoldere og andre foldere om ture i Odsherred.

Cykeludlejning

På cykel kan man nå lidt mere – tag selv cykel med, lej mountainbikes for en hel gruppe – eller lej blot en almindelig cykel til en tur i den smukke natur omkring gården.

På cykel tager det ca. 20 minutter til Rørvig Havn og 30 minutter til Nykøbing Havn – begge ture følger cykelruter uden om landevejene, så man kan nyde naturen undervejs.

På Kirsebærgården kan I leje cykler for kr. 70,- pr. dag eller for flere dage til en rabatpris. Vil I gerne cykle mountainbike med guide, arrangerer vi ture Husk at give besked på forhånd i begge tilfælde.

Kunst og kultur

Odsherred er kendt for sine mange kunstnere, som gennem tiden har været på besøg eller har slået sig ned her og fundet inspiration i lyset og landskabet.

Både i Nakke, Rørvig og Nykøbing har vi flere dygtige kunstnere, hvis gallerier og værksteder bestemt er et besøg værd.

Tag en folder i fællesrummet, og hold dig opdateret om kunstevents på www.visitodsherred.dk.

Lokale fødevarer og spisesteder

I Odsherred er der gennem længere tid blevet gjort meget for at fremme udvikling og salg af lokale fødevarer.

Du kan tage på en kulinarisk opdagelsesrejse blandt producenter og gårdbutikker, hvor lokale ildsjæle fremtryller helt unikke lækkerier lige til at tage med hjem i køkkenet. Se spisesteder på www.visitodsherred.dk

Odsherred byder også på mange dejlige cafeer og restauranter. Vi anbefaler gerne gode spisesteder både til frokost og middag.