Nyhedsbrev marts 2018: Påske, caféåbning og nye folk på gården

marts 23rd, 2018 Posted by 0 comments on “Nyhedsbrev marts 2018: Påske, caféåbning og nye folk på gården”

Påsken nærmer sig og dermed også starten på en ny slags liv for mig og for Kirsebærgården.
Vi åbner café og butik i påsken og laver en hel del arrangementer i forår og sommer. Det betyder at sommer og helligdage bliver arbejdsdage og fridagene skal findes andre steder. Det bliver spændene at få til at gå op i en højere enhed.

Jeg får hjælp til det hele. Kristoffer er ved at komme godt ind i tingene og aflaster med det administrative. Morten er startet herude som alt-mulig-mand og Bettina har overtaget Nadjas job.
Nadja skal servere endnu mere kaffe i Kaffe og Ko’s små vogne.

En lille gruppe frivillige har også fundet vej herud og et par stykker kommer allerede til Fårets dag og hjælper til.

Vi er ved at være et godt team 🙂

Læs resten af nyhedsbrevet

Nyhedsbrev februar 2018: Fårets dag, café og arrangementer

februar 14th, 2018 Posted by 0 comments on “Nyhedsbrev februar 2018: Fårets dag, café og arrangementer”

Sikken smuk vintermorgen. Fårene har is på ryggen og solen stråler.
Vi planlægger forår og sommer på Kirsebærgården for tiden. Store excel-ark med plan for grøntsagshave og sommerens bookinger. Store forventninger!
Ombygning af garage til gårdbutik og café er i gang. Vi har fået tilskud fra LAG til vores projekt. YES!
Vi holder info-møde for potentielle frivillige i næste uge – for flere hænder er der brug for.
De to søde søer har det godt og har snart gjort grøntsagshaven klar til bede.
Der er stadig plads til flere boder på Fårets dag i Påsken.
En lang række sommerarrangementer er kommet i kalenderen – nogle kan du se her andre på web. De kommer alle i nyhedsbrevet efterhånden.

Velkommen på Kirsebærgården.

Læs resten af nyhedsbrevet

Nyhedsbrev december 2017: Vintertid, nytårskur og nye ansatte

december 14th, 2017 Posted by 0 comments on “Nyhedsbrev december 2017: Vintertid, nytårskur og nye ansatte”

Vintertid er for mig refleksionstid og planlægningstid. Arrangementerne er måske også lidt indadvendte den kommende tid; nytårskur, fællesmeditation og dans.
Juleænderne er slagtet, og lige nu er det kun høns i æggevinterhi og en masse forhåbentlig gravide får der bebor gården.
Det har været et forrygende år for Kirsebærgården – ikke nok med at vi hele tiden får nye gæster, der er også mange af dem der har været her, der kommer igen – TAK!
Jeg er i gang med at udvikle og udvide, så tiden går også med at indhente tilbud fra håndværkere – i påsken åbner en lille café med kaffe, kage og is – og en lille gårdbutik med lokale varer og uldprodukter. Det bliver meget spændende at byde velkommen til nye gæster herude.

Det allerstørste i Kirsebærgårdens historie lige nu er at jeg har ansat to fantastiske mennesker. Annette, som kogekone – hun laver vidunderlig mad og Kristoffer som driftsmenneske og forretningsudvikler – til aflastning af mig og udvikling af gården.

Læs resten af nyhedsbrevet

Nyhedsbrev november 2017: Juleænder, fællesmediation og dans

november 2nd, 2017 Posted by 0 comments on “Nyhedsbrev november 2017: Juleænder, fællesmediation og dans”

Det går mod vinter og som mange andre rydder jeg op i haven i denne tid. Graver planter op til overvintring og er i gang med at rydde et stykke af sansehaven til to sortbrogede gravide søer der kommer i januar. De skal gøre jorden klar til en større køkkenhave næste år inden de skal ned på folden og hvor de skal gå med deres små grisebasser.

Naturen har sin rytme. Fårene er nu sat til vædder. Jeg har lejet en vædder af Anne Hjelm, så Thor’s piger får deres egen vædder.  De første lam skulle gerne være her til påske, hvor vi holder Fårets dag påskelørdag.

Her er utrolig mange gæster i denne tid. Dejligt. Vi byder velkommen til Lars der laver kursus i havørredfiskeri, en gruppe forfattere fra RUC, Mindfulnessforeningens bestyrelse, Alt For Damernes redaktion, Raketvækst fra Odsherred kommune, dansefolket, en gruppe ledere fra Holbæk Kommune, Gymnasiefællesskabet, LAG-bestyrelsen og indiansk visdom.

Der er lidt arrangementer resten af året; fælles meditation hver mandag, dans og stadig pladser på kurser med indiansk visdom som omdrejningspunkt – og sidst men ikke mindst sidste udkald for bestilling af de få juleænder vi har tilbage.

Læs resten af nyhedsbrevet

Nyhedsbrev oktober 2017: Vandretur m. suppe, søndagsdans, kurser

oktober 9th, 2017 Posted by 0 comments on “Nyhedsbrev oktober 2017: Vandretur m. suppe, søndagsdans, kurser”

Året går på hæld. Lammene er slagtet og udsolgt. Skindene er saltet og garves i vinter.
Farverne skifter og vi begynder så småt at gøre os klar til vinteren. Havemøblerne er i tørvejr. Du kan stadig finde en bænk og sidde at nyde en solstråle.
Basses små kyllinger er blevet til små høns.
I den kommende tid starter vores 8-ugers mindfulness-forløb, der er intensivt 3-dages assertionskursus og vi byder velkommen til kursus i havørredfiskeri, Frederiksberg kommune, forskere fra RUC, bestyrelsen for Mindfulnessforeningen og Alt for Damernes redaktion.
Sidst men ikke mindst årets sidste vandretur i Efterårsferien og masser af dans.

Velkommen herude i det smukke landskab.

Læs resten af nyhedsbrevet

Nyhedsbrev juni 2017: Sol, sommer og masser af arrangementer

juni 26th, 2017 Posted by 0 comments on “Nyhedsbrev juni 2017: Sol, sommer og masser af arrangementer”

Så er det sommer, ferien er startet og Kirsebærgården får nyt liv med glade feriegæster og masser af gode arrangementer: Yoga hele sommeren, vandreture, historiefortælling, aktiv weekend, vandreuge, GeoPark festival og fælles meditation hver mandag.

Jeg er ramt af en skulderoperation – alt er forsinket, men i luften og jeg er blevet groundet de næste 8 uger. Familie og venner er som sædvanlig helt uundværlige – tak for jer! Vi får løftet det hele i fællesskab.

Læs resten af nyhedsbrevet

Nyhedsbrev maj 2017: Forår, lam og nye arrangementer

maj 13th, 2017 Posted by 0 comments on “Nyhedsbrev maj 2017: Forår, lam og nye arrangementer”

Yoga, sommergæster og kyllinger på vej

Så er alle lammene født – 16 søde basser blev det til og der bliver slagtet ca. 10  velfærdsdelikatesse lam til efteråret.
Både høns og ænder ligger på æg, så der bliver billeder i næste nyhedsbrev. Et tårnfalkepar er flyttet ind på matriklen, en skade stjæler æg i hønsehuset og livet går sin gang. Det hele er så smukt.

Luft Under Vingerne er i gang med at dyrke grøntsager til salg i sommerens løb og i næste uge modtager vi slagtekyllinger igen.

Sommergæsterne begynder så småt at indfinde sig – især folk på cykeltur.

Vi har i den kommende tid to forløb, hvor yoga indgår. Et fastekursus og et yogaretreat og i pinsen kommer White Eagle fra USA og laver visdomskursus på gården.

Jeg glæder mig  til vores aktive weekend i samarbejde med Kajakoasen og Aktiv fritid, hvor der både er kajakroning og mountainbike på programmet.

Læs mere i nyhedsbrevet og følg med på facebook og i kalenderen på hjemmesiden.

Kærlig hilsen
Birgitte

Læs resten af nyhedsbrevet

Nyhedsbrev april 2017: Forår, lam og nye arrangementer

april 11th, 2017 Posted by 0 comments on “Nyhedsbrev april 2017: Forår, lam og nye arrangementer”

Åh hvor det pibler frem alle vegne, det er som om livet vender tilbage – både i naturen og i mennesker – masser af saft og kraft overalt. Her på gården ligger ænderne på æg og fårene har fået de første lam. Der er noget over dyrebørn lige meget hvilken slags.

Luft Under Vingerne har sin opstart 18. april på Kirsebærgården, hvor vi byder velkommen til 12 kontanthjælpsmodtagere som skal ansættes og arbejde hos os efter tre måneders styrkeforløb. Jeg glæder mig så meget til at komme i gang.

Der kommer hele tiden nye spændende gæster på gården – et lederudviklingsforløb med medicinhjul og indiansk undervisning, fastekursus m. yoga, mere havørredfiskeri, improdans, samarbejde med Kajakoasen og Aktiv fritid om en spændende weekend og så meget andet. Vi byder i den næste tid også velkommen til feriegæster og virksomheder der lejer sig ind på stedet.

Læs om lidt af det hele i nyhedsbrevet og følg med på facebook og i kalenderen på hjemmesiden.

Kærlig hilsen
Birgitte

Læs resten af nyhedsbrevet

Nyhedsbrev marts 2017: Luft Under Vingerne og masser af nye gæster på gården

marts 3rd, 2017 Posted by 0 comments on “Nyhedsbrev marts 2017: Luft Under Vingerne og masser af nye gæster på gården”

Det har været en meget travl tid på Kirsebærgården i februar, så travl at jeg først er nået til nyhedsbrevet her i den første forårsmåned.

Vi får mange nye gæster og kurser den kommende tid; havørredfiskeri, selvværd og styrke, personlig kommunikation, 8 ugers mindfulness forløb og mange andre ting.

Min travlhed de sidste måneder har hovedsagelig handlet om én ting. Opstart af en ny socialøkonomisk virksomhed, hvis formål er at skabe arbejdspladser i Odsherred. Det giver så meget mening for mig at være med til at bidrage til udvikling og sammenhængskraft i det lokalområde jeg er en del af.

Dyrene har det godt. Junior – en ung flot hane har fået nyt hjem i Egebjerg. Fårene er runde og sunde og snart kommer en masse lam. De første om 4 ugers tid. Ænder og høns er i parringshumør, så der bliver nok både kyllinger og ællinger i foråret. Der bliver ikke nogen Fårets dag i påsken. Jeg har simpelthen for mange bolde i luften og må begrænse mig, men næste år….. 🙂

Læs om lidt af det hele i nyhedsbrevet og følg med på facebook.

Læs resten af nyhedsbrevet

Nyhedsbrev januar 2017: Nye kurser, mere dans og Velfærdsdelikatesser

januar 17th, 2017 Posted by 0 comments on “Nyhedsbrev januar 2017: Nye kurser, mere dans og Velfærdsdelikatesser”

Så snart solen er fremme søger mennesker og dyr i læ og suger de livgivende stråler – det hele føles så tæt på, når man bor på landet…..elsker det…..

Det er ved at være et år siden Kirsebærgården stod færdig – indvendigt – og hvilket år. Tak til alle jer gode mennesker som har været på stedet og været med til at skabe liv herude.
Jeg er nu ved at have planlagt sommerens ture og arrangementer og der kommer til at ske masser af ting. Mere om det senere. De nysgerrige kan kigge i kalenderen på hjemmesiden.

I den næste tid byder vi velkommen til Roche Diagnostics, Danhotel Kalundborg, Netværket Profound og Nordea. Vi glæder os til at byde jer inden for på Kirsebærgården.
Den kommende tid byder også på dans, introduktion til MBSR forløb, kursus i Personlig kommunikation, Fårets dag i Påsken og Pia Torp kommer med et nyt spændende kursus i maj og så er Kirsebærgården blevet en del af Velfærdsdelikatesser – og vi har en enkelt forsmag på sommerens aktiviteter.

Læs mere om det hele i nyhedsbrevet

Kærlig hilsen
Birgitte

LÆS RESTEN AF NYHEDSBREVET

Nyhedsbrev december 2016: Tak for året der gik

december 10th, 2016 Posted by 0 comments on “Nyhedsbrev december 2016: Tak for året der gik”

– og velkommen til et 2017 med masser af liv.

Kirsebærgården har været åbent næsten et år. Det har været et spændende år med mange gæster, sommerarrangementer og flere og flere spændende forløb. Især konsulentbranchen og yogafolket har fundet vej til gården…..Jeg er glad og taknemmelig for at det er gået så hurtigt med at få folk herud på Nakke i den smukke natur…Tak…!

I januar glæder vi os til at få besøg af Odsherred Forsyning, Birgitte Nortvig, Gentofte Kommune, Stillerejser og Professionshøjskolen UCC.

Der bliver også en række åbne arrangementer som alle kan deltage i.
Pernille Overø kommer igen i år og laver nytårskur en hel lørdag. Der er  improdans i både januar, februar og marts – og så har vi nye gæster på gården til en spændende proces med Visionboard for 2017.

Læs mere om det hele i nyhedsbrevet

Rigtig glædelig jul og godt nytår til jer alle.

Birgitte

LÆS RESTEN AF NYHEDSBREVET

Nyhedsbrev november 2016: Vinter på Kirsebærgården

november 1st, 2016 Posted by 0 comments on “Nyhedsbrev november 2016: Vinter på Kirsebærgården”

Pludselig blev det for alvor vinter og jeg måtte se finde ud at få fodret fårene med wrap. Der er kommet halm i læskuret. Hønsene går rundt og løfter benene højt i sneen og tiden kalder på indendørs sysler. Det er nu også en skøn tid…..

Vi begynder så småt at få nye gæster der ikke er en del af netværket og det er dejligt. Kirsebærgården bider sig stille og roligt fast som et alternativ til de klassiske kursus- og konferencecentre – selvom det er i lille skala.

I den kommende tid skal der igen danses, gæster skal serviceres, der skal slagtes høns. Der er nye datoer for fællesmeditation og så er der både kommet julefortælling og nytårskur på programmet.

Jeg glæder mig til at se jer herude…..

LÆS RESTEN AF NYHEDSBREVET

Efterår i Slettermosen

Nyhedsbrev oktober 2016: Efterår i Slettermosen

oktober 15th, 2016 Posted by 0 comments on “Nyhedsbrev oktober 2016: Efterår i Slettermosen”
Efterårsferien nærmer sig og vi glæder os til at byde gæster velkommen til morgenyoga fra lørdag morgen, vandretur og suppe på søndag. Ænderne bliver slagtet torsdag i næste uge. Jeg har fået vædder til fårene, der er kommet dans på Kirsebærgården og sidst men ikke mindst har vi fået ny hjemmeside.

Glæder mig til at se jer herude i efteråret

(mere…)

Sikken sensommer

Nyhedsbrev september 2016: Efterårsferie, får, slagtedage og kurser

september 17th, 2016 Posted by 0 comments on “Nyhedsbrev september 2016: Efterårsferie, får, slagtedage og kurser”
Det er lunt og de sidste afgrøder er kommet i hus. Der er masser mirabellemarmelade til gårdens gæster. Nyhedsbrevet denne gang har dyrene i fokus. Nu skal jeg ikke have flere nye dyr foreløbig 🙂 En lille håndfuld kurser ligger og venter. Efterårsarrangementer og slagtedage er også på programmet og sidst men ikke mindst, søger jeg hjælp på Kirsebærgården.

Nyd sensommeren.

(mere…)

Grøntsagshaven bugner

Nyhedsbrev juli 2016: Her er en overflod af mad, mennesker og gode arrangementer

juli 7th, 2016 Posted by 0 comments on “Nyhedsbrev juli 2016: Her er en overflod af mad, mennesker og gode arrangementer”
Jeg føler mig utrolig rig og taknemmelig over Kirsebærgården. Det er et lille paradis og juli måned er en vidunderlig tid for høst af en overflod af afgrøder. Køkkenhaven bugner og de første agurker er høstet i drivhuset – nyt for en københavner, som mig :-).

(mere…)

Job på Kirsebærgården

Nyhedsbrev juni 2016: Vandreture, brunch, historiefortælling og sommeryoga

juni 10th, 2016 Posted by 0 comments on “Nyhedsbrev juni 2016: Vandreture, brunch, historiefortælling og sommeryoga”
Min første høst er i hus! Der ligger store vintermadpakker med økologisk kløvergræs til de gotlandske pelsfår der flytter ind i august.

(mere…)

Så er 2016 i gang og Kirsebærgården starter sit liv for alvor

januar 21st, 2016 Posted by 0 comments on “Så er 2016 i gang og Kirsebærgården starter sit liv for alvor”
2015 har været et hårdt etableringsår, men resultatet er blevet helt fantastisk. Det er dygtige mennesker der har bygget herude og jeg er stolt og glad for Kirsebærgårdens udtryk – og nyder at alt er bygget i bæredygtige og giftfri materialer. Man kan virkelig mærke det på indeklimaet.

(mere…)