Nyhedsbrev februar 2016: Naturen er i fokus på Kirsebærgården

3. februar 2016 Nyhedsbrev

Selv på en gråvejrsdag ved Skredbjerg, er området omkring Kirsebærgården smukt og godt for sjælen. Jeg glæder mig over flere og flere bookinger af kursussalen og gæsternes lyst til at bruge naturen.
I den kommende tid, vil der også være godt til ganen på Kirsebærgården – kagebord, vinsmagning og brunch, både for nydelsens skyld, men i høj grad også for at invitere til at gå en tur i det smukke område. Jeg glæder mig til at se jer herude….

Walk to explore

“Kirsebærgården ligger fantastisk naturskønt med dejlige vandreruter, god udsigt og fred og ro. Dejligt lyst, god plads, lækker mad og venlig atmosfære.”

Walk to explore – ledergruppe i udvikling på Kirsebærgården

Konsulenterne Birgitte Nortvig og Jakob Aagaard har lige afsluttet et af deres lederudviklingsforløb på Kirsebærgården. Både ledergruppe og konsulenter var rigtig glade for opholdet, der gav mulighed for mange forskellige vandreture lige uden for døren.
De har netop booket plads til endnu en ledergruppe i april.  Jeg giver ordet til et par af gæsterne:

“Utrolig hyggeligt. Der er noget “hjerterum” over stedet. Flot og med en egen “originalitet”.

Retræte

Pris kun 600,- pr. døgn incl. morgen- og aftensmad.

Retræte – trænger du til nogle dages ro og fordybelse?

I uge 8 har du mulighed for at være på Kirsebærgården i 3 eller flere dage. Måske fordi du skal koncentrere dig om en arbejdsopgave eller fordi du trænger til fred og ro i hele dit system på grund af for stort pres – for længe. Læs mere om retrætedagene her.

Kagebord

Kagebord søndag den 21. februar

Jeg var sammen med Slow Food Odsherred på besøg på konditori Arlington for et par uger siden. Her blev jeg betaget af Lærkes både lækre og smukke kager, som hun bla. leverer til Dragsholm Slot og til en masse bryllupper. Lærke laver kagebord til Kirsebærgården, så vi søndag den 21. februar kl. 13.30 – 15.30 kan gå ombord i lækkerierne. Måske efter en dejlig vandretur i området.

Du kan sikre dig plads ved kagebordet her – kun forudbestilling!

Slagtekyllinger – forsøg med tre typer

Jeg skal nu i gang med mine slagtekyllinger, hvor jeg vil forsøge mig med tre forskellige typer. Både for at se hvordan de forskellige typer vokser og trives, og for at se hvordan smag og kødstruktur adskiller sig.

20 æg fra mine egne høns med en New Hampshire hane er lagt i rugemaskinen. Så får jeg 15 Scan Labelle daggamle slagtekyllinger og 15 Plymouthrock slagtekyllinger i starten af marts. De vokser op sammen allesammen med samme økofoder og på græs. I kan følge dem på Facebook fra starten af marts.

Slagtekyllinger

I slutningen af maj sælges første hold kyllinger.  Det er en god idé at reservere i god tid, hvis man vil være sikker på at få sig en god slagtekylling fra Kirsebærgården.

Prisen er 100,- pr. kilo

Du kan bestille på info@kirsebaergaarden.com

Body and Soul Retreat ved Lotte Voigt

Body & Soul Retreat v/Lotte Voigt Arnsted

Lotte kommer 11. – 13. marts med sit første Detox og Rawfood kursus på Kirsebærgården.
Hun har få pladser tilbage. Du kan læse mere på Body and Soul Food. Lottes næste kursus bliver i april. Du kan se nærmere i Kirsebærgårdens kalender på www.kirsebaergaarden.com

Vinsmagning

Vinsmagning, vandretur og middag på Maarbjerggaard lørdag den 26. marts

Jeg har indgået et samarbejde med to gæve lokale mennesker. Peter Jac fra Høve der laver vinsmagning på Kirsebærgården lørdag den 26. marts. Efter vinsmagningen går dem der har lyst gennem Nakkeskoven ned til Anne-Mette på Maarbjerggard, hvor vi får serveret en dejlig “Vinsmagningstallerken” ved langbord. Jeg glæder mig over at have fundet de første gode samarbejdspartnere og håber at mange af os små virksomheder kan bruge og støtte hinanden på kryds og tværs.

Du kan tilmelde dig og læse mere her.

Økologi

Autorisation som økolog

NaturErhvervsstyrelsen har været på besøg og gennemgå matrikel og dyrehold og jeg har nu fået autorisation til økologisk jordbrugsproduktion.

Min jord er under omlægning til økologi, hvilket betyder at jeg i praksis først kan bruge det røde Ø-mærke i 2017, men dyrerne får øko-foder og alt bliver dyrket økologisk på matriklen.

Så det varer stadig lidt før det røde Ø-mærke får lov til at være på matriklen.

MBSR mindfulness 8 ugers forløb

MBSR mindfulness 8 ugers forløb – gratis introduktion 17. marts

Den 21. april starter jeg det første 8 ugers MBSR mindfulness forløb i Nakke på torsdagaftener fra kl. 18.30 – 21.00. Hvis du er nysgerrig på hvad mindfulness er og hvad man får ud af sådan et forløb, kan du komme til introduktionsmøde på Kirsebærgården.

Der er en gratis introduktion den 17. marts. Du kan læse mere om 8 ugers forløbet og tilmelde dig den gratis introduktion her.

Søndagsbrunch

Vi byder på Kirsebærgårdens økologiske og hjemmelavede brunch incl. stempelkaffe og te.

Læs mere og tilmeld dig her.

Brunchen kan kun forudbestilles!

Søndagsbrunch 27. marts

Alle de gode ting der bliver lavet her på gården, skal komme mange til gode. Derfor starter vi Påskesøndag med at lave et bruncharrangement. Det fortsætter vi med ca. en gang om måneden.

Start søndagen med en skøn brunch på Kirsebærgården og fortsæt dagen med en gåtur i Slettermosen, Nakke Skov, Hov Vig eller langs stranden Nakke rundt til Skredbjerg. Vi har turforslag på 1, 2 og 3 timer.

Poul Erik Fuglesang i Odsherreds Gode historier

Kirsebærgården og Poul Erik Fuglesang med i Odsherreds “Gode historier”

I sommerens løb – første gang den 18. juni vil Poul Erik Fuglesang invitere på en spændende vandretur i Slettermosen – området omkring Kirsebærgården. Her vil han fortælle om områdets spiselige planter og helbredende urter og vi vil på Kirsebærgården efterfølgende inviterer til en skøn brunch med spiselige urter fra området. Det glæder jeg mig meget til.

Kærlig hilsen 
Birgitte Sally