Grøntsagshaven bugner

Nyhedsbrev juli 2016: Her er en overflod af mad, mennesker og gode arrangementer

7. juli 2016 Nyhedsbrev

Jeg føler mig utrolig rig og taknemmelig over Kirsebærgården. Det er et lille paradis og juli måned er en vidunderlig tid for høst af en overflod af afgrøder. Køkkenhaven bugner og de første agurker er høstet i drivhuset – nyt for en københavner, som mig :-).

Der er masser af små ællinger og kyllingerne er slagtet. Jeg har udvidet med æglæggere, så flere gæster kan købe de farvede æg med hjem. For mig er det en stor fornøjelse at se dyrene vokse op og trives – også selvom mange af dem ender i dybfryseren.

Feriegæsterne har fundet vej til Kirsebærgården og det har 6 udlejningscykler også – venligst udlånt af Nordstrand Camping.

Det er så hyggeligt med mennesker i alle udgaver.

Der har nu været morgenyoga i knap to uger og der kommer flere og flere gæster hver morgen. I juli har vi også 2 x brunch sammen med vandreture, én Geopark brunch i forbindelse med festivalen og mere historiefortælling rundt om bålet.

Jeg glæder mig til en rolig juli måned med tid til små hyggeprojekter og fingrene i jorden.

Hav en skøn sommer.

Æg i flere farver

Kyllingerne er slagtet og prøvesmagt

De skøre og skønne kvinder på billedet var med til at prøvesmage tre slags kyllinger. De smager alle skønt, men favorit-racen her i huset er Scan Labelle – de røde. Det bliver dem vi køber ind som slagtekyllinger næste gang. Vores egne er også gode, men vejer det halve og spiser det samme 🙂

Næste hold slagtekyllinger bliver sat ind omkring 1. august og er klar omkring 1. november.

Kyllingerne prøvesmages
Vandretur i Slettermosen

Vandretur i Slettermosen 12. og 27. juli – og efterfølgende brunch

Den 12. juli og den 27. juli – i den skønne morgenstund kl. 9 tager Kirsten Thomsen os ud på et par timers vandretur i området omkring Kirsebærgården. Kirsten fortæller om områdets planter, om spiselige urter og helbredende planter og jeg laver en skøn brunch med nogle af områdets urter inkluderet i brunchen.

Vi laver vandretur og brunch to gange i løbet af juli den 12. og 27.  Se også ”Gode historier” fra Visit Odsherred.

Mødested: Kirsebærgården, Slettermosevej 15, Nakke, 4500 Nykøbing Sjælland kl. 9

Vandreturen koster 60,- og betales på dagen – brunchen koster 100 og skal forudbestilles på billetto. Brunchen er klar kl. 11

Man kan også bestille brunch uden vandretur 🙂

Bestil brunch 12. juli.

Ællingehygge…

I sansehaven går 14 ællinger og spiser sig fede i foder og snegle. De er 7 uger. De er tamme og meget meget hyggelige.

I andegården er 10 små ællinger kommet til verden for få dage siden. Her går de og hygger med deres mor indtil de kommer op til de andre.

Det er moskusænder (berberi) og jeg slagter og putter i fryseren i starten af efteråret.

Måske når vi et kuld mere. Det bestemmer damerne.

Ællingehygge
Ællingehygge

Fællesmeditation næste gang 15. juli og 29. juli

Kom kom! Det er skønt at sidde flere sammen i stilhed. Vi er mange mediterende i Odsherred og til fredagsfællesmeditationerne er alle velkomne uanset meditationsretning. Vi sidder i stilhed sammen og mediterer kl. 7-7.45. Der er stole og meditationspuder. Sidste gang var der flere fra yogaholdet der startede med morgenmeditation.

Fællesmeditationen er gratis og en vidunderlig måde at starte dagen på.

Du møder bare op 🙂

Kursussalen
Godt brølt, løvinde

Godt brølt, løvinde! – kvindepowerkursus i oktober

Jeg har netop lavet en aftale med mine tre skønne kollegaer Mariann, Natasha og Dorte, der kommer til Kirsebærgården i oktober og laver kvindekursus for dem der virkelig ønsker et grundig og lærerigt løft udi i den personlige power. De er dygtige, de damer. Så glæd jer.

Med hver sin faglighed vil de tre give dig mulighed for at tanke op så du bliver endnu bedre til at kommunikere klart og overbevisende – både når du taler og skriver. Kurset er rettet mod virksomheder. Der hører en hjemmeside www.godtbrølt.dk til kurset.

3 energiske dage med plads til fordybelse og ny inspiration

Læs om kurset her.

Susie Haxthausen ved bålet

Sommerfortællinger 11. juli

Mandag den 11. juli kommer Susie Haxthausen med sin kollega Tom Nagel Rasmussen og fortæller historier på Kirsebærgården.

Vi tænder bål og serverer varme og kolde drikke og håber på sol. Er vejret ikke med os sidder vi i salen og hører historier.

Sommerfortællingerne er mandag aftner den 11. juli og 1. august begge dage kl. 19.30.

Det koster 60,- i entré som betales på dagen – drikkevarer kan købes.

Jeg nød sidste gang med Irish Coffee, bål og med masser af gode grin og bevægende historier.

Velværedag med Sarath

Velværedag med Sarath – yoga, meditation og healende afspænding

Sarath er på Kirsebærgården hver morgen og lave sin skønne morgenyoga – og den 23. juli udvider han og laver en hel velværedag med masser af yoga, meditation, healende afspænding og vegetarisk frokost fra Maarbjerggard.

Velværedagen købes hos Salkavalka.dk

Morgenyoga klippekort kan købes hos Salkavalka, hvis du vil være med én enkelt gang så betaler du blot, når du møder op.

Det er kl. 8-9.30 hver dag fra den 25. juni – 6. august – undtagen søndage.

Pris 150,- pr. gang/ 5 klip 650,- /10 klip 1100,-. Klippekort købes på Salkavalka.dk

Køb velværedag og klip på Salkavalka.dk

Geopark Festival

Geopark brunch og rundvisning på Kirsebærgården

Kom og nyd en søndagsbrunch den 31. juli med smag af den idylliske natur ved Slettermosen. Der vil være rundvisning på stedet, så du kan oplevet et lille opdræt af godt lokalt kød. Kirsebærgården har nemlig økologiske ænder og høns og vi bruger begge dele i vores brunch. Vi bruger urter til brødet, frugter fra de vilde hegn, og vi laver te af blandt andet røllike fra området.

Tilmeld Geopark brunch

MBSR infomøde

MBSR infomøde i august

Igen i efteråret laver jeg 8 ugers MBSR, Mindfulness Based Stress Reduction forløb i Odsherred. Kurset starter 8. september og er torsdag aftner.

Kom til introduktionsmøde den 23. august og hør nærmere om hvad forløbet kan og hvad mindfulness er for noget.

Det er gratis, men kræver tilmelding.

Gratis MBSR infomøde