Økologisk kød

På Kirsebærgården laver vi godt økologisk kød fra dyr der går ude under åben himmel og er blevet passet med kærlighed.

Kvalitetskød og dyrevelfærd

I mange år har det pint mig at være kødspiser og være med til at støtte at dyrene ikke trives og har et godt liv. Det er slut nu, for mit vedkommende. Jeg starter i det små.

Jorden på Kirsebærgården har været konventionelt dyrket i mange år og er nu omlagt og etableret som et lille økologisk landbrug, hvor vi både producerer økologisk kød fra gotlandske får og lidt æg og grøntsager.

Kirsebærgårdens kød er Ø-mærket

Vores kød sælges med det røde Ø-mærke

Vores fritgående høns lægger æg i alle farver, lever økologisk, har masser af plads og vokser op med kærlighed. Vores får vokser også op økologisk. Alle dyr går ude hele året og lever af græs, frugt og grønt fra stedet.

Følg med i naturens gang og dyrelivet på Facebook og på Instagram.

Høns

Høns og kyllinger med masser af plads og rig mulighed for at følge deres egne naturlige instinkter. Det er en fornøjelse at se dyrene trives.

De æglæggende høns går løs på hele matriklen og rydder op rundt omkring. Om natten er de inde i sikkerhed for ræven. Hønsene lægger æg i mange farver, som serveres til vores morgenmad på gården og sælges som stalddørssalg.

De danske landgæs

I sommerhalvåret har vores gæs frit slag i skovhaven, hvor de græsser og holder jordbunden fri for snegle og nedfaldne bær og frugter.

Vores gæs er en gammel dansk landrace gås. Vi har dem primært for at græsse mellem frugttræer og slagter ind imellem til eget brug.

Om vinteren går de på græs med fårene.

Gotlandske pelsfår

På 3 hektar kløvermark rundt om Kirsebærgården, går vores smukke gotlandske pelsfår.

De gotlandske pelsfår læmmer tidligt i foråret i slutningen af marts og starten af april og slagtes i efteråret. Racen er kendt for de meget smukke skind med silkeagtige lokker og sit lækre, magre kød med en lidt vildtagtig smag. Kødet fra gotlændere er en delikatesse med ultimativ dyrevelfærd i højsædet. Respekt for dyrenes naturlige liv og for naturens bæredygtighed. Det giver kød af sublim kvalitet med en helt særlig struktur og smag.

Vi igen i september og oktober 2020. Lammene sælges hele eller halve og koster 85,- pr. kg uparteret. Hvis du vil have dit lam opskåret og pakket koster det 110,- pr. kg. Et lam vejer ml. 18-22 kg. Et halvt lam kan være i to fryseskuffer. Du kan downloade bestillingsseddel her på siden fra august 2020.

Ring eller mail for nærmere info på birgitte@kirsebaergaarden.com
Skind sælges i gårdbutikken 1. lørdag i hver måned.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne

Kirsebærgården har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive vores landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at vi har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på vores landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.