Økologisk kød

På Kirsebærgården laver vi godt økologisk kød fra dyr der går ude under åben himmel og er blevet passet med kærlighed.

Kvalitetskød og dyrevelfærd

I mange år har det pint mig at være kødspiser og være med til at støtte at dyrene ikke trives og har et godt liv. Det er slut nu, for mit vedkommende. Jeg starter i det små.

Jorden på Kirsebærgården har været konventionelt dyrket i mange år og er nu ved at at blive omlagt og etableret som et lille økologisk landbrug, hvor vi både skal producere økologisk kød og forskellige økologiske afgrøder.

Kirsebærgårdens kød er Ø-mærket

Nu kan vores kød sælges med det røde Ø-mærke, men grøntsagerne må vente til august 2017, så har den været under omlægning i to år.

Vores fritgående høns lægger æg i alle farver, lever økologisk, har masser af plads og vokser op med kærlighed. De slagtekyllinger, ænder og lam vi opdrætter vokser også op økologisk. Alle dyr går ude hele året og lever af frugt og grønt fra stedet suppleret med økologisk foder.

Følg med i naturens gang og dyrelivet på Facebook og på Instagram.

Høns

Høns og kyllinger med masser af plads og rig mulighed for at følge deres egne naturlige instinkter. Det er en fornøjelse at se dyrene trives.

De æglæggende høns går løs på hele matriklen og rydder op rundt omkring. Om natten er de inde i sikkerhed for ræven. Hønsene lægger æg i mange farver, som serveres til vores morgenmad på gården.

Slagtekyllingerne er hegnet ind på et stort grønt areal og har både skov og mose. Hegnet flyttes i takt med at de spiser det grønne. De hygger sig og har masser af plads, og derfor har vi ingen problemer med fjerpilleri og slåskampe.

Kyllingerne bliver slagtet når de er 12-14 uger gamle og vejer 2 – 2,5 kg. Vi slagter 30-35 stk. ad gangen ca. 3 gange om året. Følg med i nyhedsbrevet for at se, hvornår der er kyllinger klar til slagtning.

Ænder

I sommerhalvåret har vores ænder frit slag i skovhaven, hvor de holder jordbunden fri for snegle og nedfaldne bær og frugter. Ænderne er søde og gæstfri – især hvis man kommer forbi med en håndfuld kirsebær eller andet godt.

Vores ænder er af racen moskusand, som også kaldes berberiand. De er søde og nemme, og de har god smag og kødstruktur uden for meget fedt. Moskusænder der går frit, har let ved at trives, og det er derfor ikke nødvendigt at kupere næb eller kløer, som man ser det i industrielle dyrehold.

Vi har kun små andehold og slagter omkring 20 ænder ad gangen. Slagtetid er kun i efteråret – til Mortens aften og til julemiddagen.

Gotlandske pelsfår

På 3 hektar kløvermark rundt om Kirsebærgården, går vores smukke gotlandske pelsfår

De gotlandske pelsfår læmmer tidligt i foråret i slutningen af marts og starten af april. Racen er kendt for de meget smukke skind med silkeagtige lokker og noget rigtig godt kød med en lidt vildtagtig smag.

Vi slagter lam i slutningen af september/starten af oktober. Skind sælges lejlighedsvis.

Priser

Kyllinger og ænder sælges efter vægt og koster 100,- pr. kg

Kyllinger og ænder

kr.100/pr. kg

Kyllinger vejer 2- 2,5 kg - Ænder vejer 4 - 4,5 kg

Bestil nu

Lam

kr.?/pr. kg

Sælges fra efteråret 2017

Bestil nu

Sådan får du fingrene i vores kød

Når vi har kød til salg melder vi det ud gennem vores nyhedsbrev, hvor du via et link kan skrive dig op. Vi har et meget begrænset antal til salg og det er først-til-mølle.

Tilmeld vores nyhedsbrev