Økologisk kød

På Kirsebærgården laver vi godt økologisk kød fra dyr der går ude under åben himmel og er blevet passet med kærlighed.

Kvalitetskød og dyrevelfærd

I mange år har det pint mig at være kødspiser og være med til at støtte at dyrene ikke trives og har et godt liv. Det er slut nu, for mit vedkommende. Jeg starter i det små.

Jorden på Kirsebærgården har været konventionelt dyrket i mange år og er nu ved at at blive omlagt og etableret som et lille økologisk landbrug, hvor vi både skal producere økologisk kød og forskellige økologiske afgrøder.

Kirsebærgårdens kød er Ø-mærket

 Vores kød sælges med det røde Ø-mærke og lammene også som Velfærdsdelikatesse anbefalet af Dyrenes beskyttelse.

Vores fritgående høns lægger æg i alle farver, lever økologisk, har masser af plads og vokser op med kærlighed. De slagtekyllinger, ænder og lam vi opdrætter vokser også op økologisk. Alle dyr går ude hele året og lever af frugt og grønt fra stedet suppleret med økologisk foder.

Følg med i naturens gang og dyrelivet på Facebook og på Instagram.

Høns

Høns og kyllinger med masser af plads og rig mulighed for at følge deres egne naturlige instinkter. Det er en fornøjelse at se dyrene trives.

De æglæggende høns går løs på hele matriklen og rydder op rundt omkring. Om natten er de inde i sikkerhed for ræven. Hønsene lægger æg i mange farver, som serveres til vores morgenmad på gården.

Slagtekyllingerne er hegnet ind på et stort grønt areal og har både skov og mose. Hegnet flyttes i takt med at de spiser det grønne. De hygger sig og har masser af plads, og derfor har vi ingen problemer med fjerpilleri og slåskampe.

Kyllingerne bliver slagtet når de er 12-14 uger gamle og vejer 2 – 2,5 kg. Vi slagter 30-35 stk. ad gangen ca. 3 gange om året. Følg med i nyhedsbrevet for at se, hvornår der er kyllinger klar til slagtning.

Ænder

I sommerhalvåret har vores ænder frit slag i skovhaven, hvor de holder jordbunden fri for snegle og nedfaldne bær og frugter. Ænderne er søde og gæstfri – især hvis man kommer forbi med en håndfuld kirsebær eller andet godt.

Vores ænder er af racen moskusand, som også kaldes berberiand. De er søde og nemme, og de har god smag og kødstruktur uden for meget fedt. Moskusænder der går frit, har let ved at trives, og det er derfor ikke nødvendigt at kupere næb eller kløer, som man ser det i industrielle dyrehold.

Vi har kun små andehold og slagter omkring 20 ænder ad gangen. Slagtetid er kun i efteråret – til Mortens aften og til julemiddagen.

Gotlandske pelsfår

På 3 hektar kløvermark rundt om Kirsebærgården, går vores smukke gotlandske pelsfår.

De gotlandske pelsfår læmmer tidligt i foråret i slutningen af marts og starten af april og slagtes i efteråret. Racen er kendt for de meget smukke skind med silkeagtige lokker og sit lækre, magre kød med en lidt vildtagtig smag.

Kirsebærgårdens lam hører under Velfærdsdelikatesser programmet

Vores lammekød sælges som Velfærdsdelikatesse. Det er Dyrenes Beskyttelse der har taget initiativ til denne nyudviklingen inden for økologi.  Formålet er at skabe delikatesser produceret med ultimativ dyrevelfærd i respekt for dyrenes naturlige liv og for naturens bæredygtighed. Det giver kød af sublim kvalitet med en helt særlig struktur og smag. Du kan læse mere om Velfærdsdelikatesser her

Dyrene skydes i trygge omgivelser på folden og transporteres derefter til slagteriet. Ingen stress. Vi slagter lam i starten af oktober. Lammene sælges hele eller halve og koster 110,- pr. kg. Et lam vejer ml. 18-22 kg. Et halvt lam kan være i to fryseskuffer. Ring eller mail for nærmere info.
Skind sælges lejlighedsvis.

Priser

Kyllinger og ænder sælges efter vægt og koster 100,- pr. kg. Lam sælges hele eller halve og koster 110,- pr. kg.

Kyllinger og ænder

kr.100/pr. kg

Kyllinger vejer 2- 2,5 kg - Ænder vejer 4 - 4,5 kg

Bestil nu

Lam

kr.110/pr. kg

Slagtes i starten af oktober. Bestil nu

Bestil nu

Sådan får du fingrene i vores kød

Når vi har kød til salg melder vi det ud gennem vores nyhedsbrev, hvor du via et link kan skrive dig op. Vi har et meget begrænset antal til salg og det er først-til-mølle.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne

Kirsebærgården har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive vores landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at vi har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på vores landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.