Om Kirsebærgården

Kirsebærgården ligger i Odsherred lige ud til det fantastiske
guldalderlandskab omkring fuglereservatet ved Hov Vig.

Martin Hansen og det gamle Kirsebærgården

Det hele startede i 1915 og 100 år efter tog jeg over

Jeg, Birgitte Sally, overtog Martin Hansens gamle husmandssted i maj 2015.
Med huset fulgte Martins gamle dagbøger, helt tilbage fra 1915. Martin har bygget det specielle hus. Han var intelligent, naturist og frugt- og grøntsagsavler. Den historie må fortælles en anden gang.

Efter et års hårdt og spændende arbejde fremstår Kirsebærgården som et lille lækkert og topmoderne  kursus- og retrætested der ligger midt i et smørhul af Danmarks smukkeste natur.

Drømmen om Kirsebærgården

Drømmen om Kirsebærgården

Kirsebærgården er realiseringen af min drøm om at finde et sted, hvor jeg kan lave kurser og retræter, udleje faciliteter til andre, bruge naturen og have et lille øko-landbrug.

Her har jeg skabt en ramme hvor mennesker kan være i ro – i naturen og i en smuk æstetisk helhed. Et lille bæredygtigt landbrug med arbejdspladser for folk i lokalområdet. Et levende kursussted, men samtidig med natur og ro som omdrejningspunkt.

Jeg eksperimenterer med at dyrke skovhave efter permakulturprincipper og lave godt øko-kød af små hold ænder, kyllinger og lam. Drømmen er at blive selvforsynende med fødevarer og samtidig være med til at understøtte et bæredygtigt øko-system med et rigt plante- og dyreliv på jorden omkring os.

Håndværkere igang med istandsættelse af 1. salen på Kirsebærgården

Bæredygtigt byggeri

Den gamle kostald og høloftet er nænsomt istandsat, og den nye kursussal er bygget til i forlængelse af den eksisterende bygning. Arbejdet er udført i giftfri materialer, som giver et fantastisk godt indeklima.

Indretningen er enkel med et ønske om at skabe en æstetik der emmer af kvalitet og forstyrrer så lidt som muligt. Her er højt til loftet i mere end en forstand, og vi ønsker at vores gæster kan mærke kvaliteten, roen og naturen omkring – hvad enten man kommer for at afholde kursus eller for at benytte vores bed and breakfast i ferietiden.

Se gården

Pilerensninsanlægget på Kirsebærgården

Pilerensningsanlæg

I harmoni med de bæredygtige principper for Kirsebærgårdens drift har vi etableret et pilerensningsanlæg, som renser alt spildevand fra gården.

Piletræerne er plantet oven på et bassin, som er tætnet mod udsivning til undergrunden. Om vinteren opsamles spildevandet i bassinet, og om sommeren sørger piletræerne for, at alt vandet fordamper op i atmosfæren, mens de optager næringsstofferne fra spildevandet.

Samtidig med at pileanlægget renser spildevandet, bidrager det også positivt både til klodens CO2-regnskab og til dyrelivet i området.

Jordvarme

Også energiforbruget er bæredygtigt på Kirsebærgården. I forbindelse med ombygningen har vi etableret et jordvarmeanlæg, som opvarmer bygningerne ved hjælp af vedvarende energi.

Jordvarme er i virkeligheden solens opvarmning af jorden, som vi trækker ind i huset. På denne måde bidrager vi positivt til udnyttelse af den energi der ligger i jorden lige omkring os.

Menneskene på Kirsebærgården

Kirsebærgården lever og gror med hjælp fra mange gode mennesker. Nogle af dem er fast tilknyttet stedet – andre kommer og giver en hånd ind i mellem. De er alle helt uundværlige.

BIRGITTE SALLY

Ejer af Kirsebærgården og kursusvirksomheden Sally Kommunikation, forfatter til en række bøger om kommunikation – og fritidsøkolandmand.

      

KELD SKOVGAARD

Kirsebærgårdens helt uundværlige altmuligmand. Keld passer omgivelserne på stedet og sørger for at det hele ser knaldgodt ud. Keld reparerer, skruer, fælder, klipper, skærer, renser og ordner alt muligt.

IRENE og NIELS

Kirsebærgårdens back-up – familien. Min mor og hendes mand, Niels der altid står klar til at hjælpe med næsten hvad som helst. Arrangementer, slagtning af dyr, stækning af andevinger, opsætning af hegn, rengøring – og ikke mindst den helt store moralske og kærlige opbakning, som altid er der er trække på. Tak for jer!

FREDERIK SALLY

Kirsebærgårdens vanvittig dygtige designer med fingeren på pulsen. Frederik står for design af website, nyhedsbreve, foldere, labels og markedsføring af Kirsebærgården. Derudover er han musikproducer og Birgittes søn.

NADJA POESCHKE

Kirsebærgårdens aftenhjælp, der sørger for middag, kaffebrygning, afrydning og at alting er som det skal være, så alle føler sig godt tilpas på stedet.

ELSEBETH BAJRAMOVIC

Elsebeth er i praktik på Kirsebærgården. I praktikperioden skal Elsebeth arbejde med opbygning af tekstindhold til hjemmesiden, nyhedsbreve og de sociale medier. Vi glæder os til at kunne lære en masse af hinanden i perioden.

Følg med på Facebook

Der sker hele tiden nye ting på Kirsebærgården. Hvis du vil følge med i livet heroppe, vores arrangementer, kurser og ikke mindst vores dyr, så synes vi at du skal like vores Facebookside.

* Hvis du vil være sikker på at få vores opslag, skal du trykke på “Se først” under Synes godt om-knappen på Facebooksiden.

Få vores nyhedsbrev

Vær først til at høre om nyheder, arrangementer og vores økologiske kød.