Om Kirsebærgården

Kirsebærgården ligger i Odsherred lige ud til det fantastiske
guldalderlandskab omkring fuglereservatet ved Hov Vig.

Martin Hansen og det gamle Kirsebærgården

Bæredygtigt byggeri

Den gamle kostald og høloftet er nænsomt istandsat, og den nye kursussal er bygget til i forlængelse af den eksisterende bygning. Arbejdet er udført i giftfri materialer, som giver et fantastisk godt indeklima.

Indretningen er enkel med et ønske om at skabe en æstetik der emmer af kvalitet og forstyrrer så lidt som muligt. Her er højt til loftet i mere end en forstand, og vi ønsker at vores gæster kan mærke kvaliteten, roen og naturen omkring – hvad enten man kommer for at afholde kursus eller for at benytte vores bed and breakfast i ferietiden.

Se gården

Pilerensninsanlægget på Kirsebærgården

Pilerensningsanlæg

I harmoni med de bæredygtige principper for Kirsebærgårdens drift har vi etableret et pilerensningsanlæg, som renser alt spildevand fra gården.

Piletræerne er plantet oven på et bassin, som er tætnet mod udsivning til undergrunden. Om vinteren opsamles spildevandet i bassinet, og om sommeren sørger piletræerne for, at alt vandet fordamper op i atmosfæren, mens de optager næringsstofferne fra spildevandet.

Samtidig med at pileanlægget renser spildevandet, bidrager det også positivt både til klodens CO2-regnskab og til dyrelivet i området.

Jordvarme

Også energiforbruget er bæredygtigt på Kirsebærgården. I forbindelse med ombygningen har vi etableret et jordvarmeanlæg, som opvarmer bygningerne ved hjælp af vedvarende energi.

Jordvarme er i virkeligheden solens opvarmning af jorden, som vi trækker ind i huset. På denne måde bidrager vi positivt til udnyttelse af den energi der ligger i jorden lige omkring os.